School: Doobin (roll number 16383)

Dúbinn, Co. Donegal
Máire Nic Fhloinn

1. (continued from previous page)
    agus rogha gach dighe, agus nuair a bhí a sáit itte ag an chailin dimtigh an chaora dubh agus bhain sí an biorán suain as cionn an chailin eile agus mhusgail sí. Thuit seo amach achan lá ar feadh trí lá agus nuair a théigheadh ingean na bainrioghana abhaile d’inniseadh sí da máthair mur chuireadh an chaora dubh a chodladh í agus nach musglochadh sí go rabh an tráthnóna ann. Chuaidh an bhain rioghan go dtí cailleach na gcearc agus d’innis sí an sgéal dí agus d’iarr cailleach na gcearc uirthi a dhul abhaile agus leigean uirthi go rabh sí iongantach tinn. D’iarr sí uirthi coileach beag a marbh agus an fhuil a chur isteach i gcupan agus é fhágal taobh shiar di ins an leabaidh agus nuair a thiocfadh an Rí isteach ins an tseomra í bolagam den fhuil a ól i gan-fhios dó agus annsin é a chaitheamh amach
    AT0510: Cinderella and Cap o' Rushes
    Máire Nic Fhloinn