School: Doobin (roll number 16383)

Dúbinn, Co. Donegal
Máire Nic Fhloinn

1. (continued from previous page)
    rabh aca aca iad féin agus dubhairt siad nach rabh Chuir sé ceist ar an athair an rabh an nduine cloinne aca agus dubhairt an t-athair nach rabh acht nuair a chualaidh an mháthair é thoisigh sí ag caoineadh. Annsin dubhairt an mac nach cuimhin libh na seacht gcúpla mac a bhí agaibh agus an duine amhain a bhí leis fein. Bhal mise an duine amain a bhí leis féin agus bhí mé ag éisteacht libh an lá a rinne sibh suas muid a chur ins an sciobol agus an sciobol a chur le téine. Dinnis mé do na gasraí eile é agus d’éirigh muid agus chuaidh muid ar cul an t-sean chlaidhe sin thiar go rabh an sciobol ar teine, agus d’innis sé achan rud dobhtha mar d’innis mise daobh se agus bhí an - lúth-ghair ortha nuair a chonnaic
    AT0326: The Youth Who Wanted to Learn What Fear Is
    Cait Nic Fhloinn