School: Doobin (roll number 16383)

Dúbinn, Co. Donegal
Máire Nic Fhloinn

1. (continued from previous page)
    innse caide mar d’éirigh leis féin agus d’innis seisean a sgéal féin agus annsin tu sé culaith úr do achan dhuine aca agus go leor airgid. Annsin shocruigh achan cúpla a dhul ar-ais cúig a aith féin agus dubhairt an gasur og go racadh seisean go bhfeicfeadh sé caide mar bhí a athair agus a mháthair ag deanamh amach. Nuair a tháinig sé fad leis an teach ní rabh duine ar bith le feiceal fan áit agus shiubhal sé isteach. Bhí a athair na shuidhe ins an choirneal ar shuisteóg agus a máthair ins an choirneal eile as a choinne ar shuisteóg eile agus cuma bhocht bhuadharta ar an bheirt. Ní rabh cuma ortha go rabh greim le hithe nó le hól aca. D’aithin seisean iadsan acht nior aithins siadsan é. Cuir sé ceist ortha an
    AT0326: The Youth Who Wanted to Learn What Fear Is
    Cait Nic Fhloinn