School: Doobin (roll number 16383)

Dúbinn, Co. Donegal
Máire Nic Fhloinn

1. (continued from previous page)
    agus ag clamhairt ar a chéile, go rabh an lá ag glanadh agus gur thoisigh na coiligh ag sgairtigh. Annsin thainig siad agus thog siad an chomhra agus d’imthigh siad agus ní luaite fuair an gasur ar shiubhal iad na d’imtigh sé féin fad leis an Caislean.
    Nuair a bhí sé comhgarach do connaic sé a mhaighistir ag teacht in a airicís, bhí iongantas mór ar an mhaighisthir é fheiceal ag teacht no ní rabh an nduinne da bhfanadh ann go maidin nach mbíodh marbh ar maidin. “Bhal” arsa an maighistir “caide mar d’éirigh leat no caide a chonnaic tú areir”. “O” arsa an gasur is mise a chonnaic na rudai aistidheacha” ag innse dó mar d’innis mise dibhse. “Anois” arsa an maighistir “bearfaidh me deic bpunnta duit mo
    AT0326: The Youth Who Wanted to Learn What Fear Is
    Cait Nic Fhloinn