School: Doobin (roll number 16383)

Dúbinn, Co. Donegal
Máire Nic Fhloinn

1. (continued from previous page)
    go gcuirfeadh sé an sciobol ar teine mar nach rabh biadh ar bith aca le tabhairt dúinn”. Ní chreidfeadh na páisti eile é acht ins an deireadh túg siad isteach dó agus rinne siad suas a n-inntinn go racadh siad amach as an sciobol agus go suidhfeadh siad i gcúl an tsean-chlaidhe agus go bhfeicfeadh siad, caide a dheanfadh a n-athair. Bhí go maith agus ní rabh go holc ní rabh siad a bhfad ar chúl an chlaidhe go bhfaca siad a n-atair ag teacht agus lán an mhaide bhriste de aibhleógi leis agus níor bhfada go rabh an sciobol ar dearg lasadh, agus nior bhfada ‘na dhiaidh sin go dtí nach rabh ins an sciobol ‘na bhallóig, agus shaoil an t-sean lanamhain go rabh na páisti na gcual chnámh. Anois arsa an gasur beag “caide dubhairt mé libh”. Anois arsa
    AT0326: The Youth Who Wanted to Learn What Fear Is
    Cait Nic Fhloinn