School: Doobin (roll number 16383)

Dúbinn, Co. Donegal
Máire Nic Fhloinn

1. (continued from previous page)
    fhághail dobhtha agus is feárr sin na iad bás fhághail leis an ocras, mar ní bhéidh fhios aca rud ar bith fa dtaobh do. Sá deireadh d’aontuigh an bhean leis agus nuair a thainig an oidhched agus fuair na paistí a suipear. D’iarr an t-athair ortha a dul go dtí an sciobol mar sin an áit a rabh siad ag dul a codladh feasta. Rinne na páistí mar d’iarr an t-athair ortha, agus cuaidh siad siar fad leis an sciobol agus thoisigh siad ag baint dobhtha a gcuid cirteach nuair a labhair an gasur a bhí leis fein agus dubhairt sé “bhí mise taobh amuigh den doras indu nuair a tháinig mo athair isteach agus dubhairt sé le mo mhathair go gcuirfeadh sé sinn ins an sciobol anocht agus ag an meadhon
    AT0326: The Youth Who Wanted to Learn What Fear Is
    Cait Nic Fhloinn