Scoil: Doobin (uimhir rolla 16383)

Dúbinn, Co. Donegal
Máire Nic Fhloinn

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    rabh gar a bheith leis d’innis siad do gur b’iad féin na trí cliobogaí agus go rabh siad faoi gheasa go dtugeadh seisean thríd an méid a dtáinig sé tríd agus anois go rabh na geasa sgaoilte, agus go dtiocfadh leo a roga rud a dheanamh. Nuair a chualaidh seisean sin ní deanfad dadaidh gnoithe dó [acht]? iad a theacht abhaile leis agus fanacht aige, acht ní rabh gur do ann, agus ins an deireadh dfág sé slán ag an triur cailiní agus d’imtigh sé abhaile agus tá sé go maith on lá sin go dtí an lá indiu. Cuaidh mise an [t-ádh]? iadsan, an clocan, baitheadh iadsan agus thainig mise agus ní bhfuair mé acht stocai bainne reamhar agus bróga paipéar. D’ól mé na stocai, agus stroch me na bróga agus tá mé annso indiu ag innse an sgéil seo daoibh-se.
    Máire Nic Floinn
    Dúbinn, Co. Donegal