Scoil: Doobin (uimhir rolla 16383)

Dúbinn, Co. Donegal
Máire Nic Fhloinn

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    ceann eile in a ghobh. Fosgail tusa ceann de na buideail agus dean suas mise comh maith agus thig leat agus cuimil an ioc-shlainte damh agus béidir go mbéinn comh maith agus a bhí mé ariamh agus béidir nach mbéinn. Bí buaidhreadh ar an ghasur nuair a chualaidh sé sin acht rinne sé mar d’iarr an chliobóg air agus thuit achan rud amach mar dubhairt sí. Nuair a fuair an buachaill an ioch-shlainte agus chuimhil sé ar an chliobóg é d’eirigh sí in a seasamh arais mar bhí sí ariamh agus chraith sí í féin. Is ar an ghasúr a bhí an luth-gair nuair a chonnaic sé sin, agus chuaidh sé a mharcaidheacht uirthi agus na trí bhuideal ioc-shlainte leis go dtáinig sé fad leis an maighistir. Thug sé an ioc-shláinte don mhaighistir agus tug sé an cliobog fad
    Máire Nic Floinn
    Dúbinn, Co. Donegal