School: Doobin (roll number 16383)

Dúbinn, Co. Donegal
Máire Nic Fhloinn

1. (continued from previous page)
    seo chuaidh sé go dtí sean-dall a bhí ins an áit agus chuir sé ceist air caidé bhí le deanamh aige. Dubhairt an sean-dall leis go rabh trí bhuideal ioch-shláinte ins an Domhan Shoir agus da mbeadh siad aige agus iad a cuimilt do féin go mbeadh sé ábalta léim a thabhair isteach ins trí choire.
    Tháinig an maighistír abhaile agus dubhairt se leis an bhuachaill go gcuirfeadh sé chun báis é ar an bhomaite muna dtéigheadh sé agus na trí bhuideal ioc-sláinthe a fhaghail dó a bhí ins an Domhan Thoir. Chuaidh an gasur amach go bronach agus dhinnis sé don cliobog ghorm caide a bhí le deanamh aige. Gabh isteach ar sí agus fiafruigh dó an leigfidh sé mise leat. Cuaidh an gasur isteach agus chuir sé an cheist ar an mhaighistir an leighfeadh sé an chliobog ghorm leis. “Arduigh leat í amach as mo amharc caide atá mise ag deanamh léithi” arsa an maighistir.
    Máire Nic Floinn
    Dúbinn, Co. Donegal