School: Doobin (roll number 16383)

Dúbinn, Co. Donegal
Máire Nic Fhloinn

1. (continued from previous page)
    dó sin arsa an comharsan na tá an solas is deise aige ins an stábla dá bhfaca mise ariamh. An mar sin atá arsa an maighistir agus ar a theacht isteach don ghasúr dubhairt an maighistir leis go gcuirfeadh sé chun báis é ar an bhomaite é muna dtéigheadh sé amach agus an solas a bhí aige ins an stábla a thabhairt isteach. Chuaidh an gasúr amach agus thug sé isteach an leabhar a rabh ribe na gruaige innti. Anois arsa an maighistir cuirfidh mise chun báis ar an bhomaite thú muna dtéigh tú agus an cailín ar fhás an ribe sin uirthi fhághail damhsa. Ní rabh fhios ag an ghasúr bhocht caidé bhí le déanamh aige. Agus chuaidh sé amach agus d'innis sé an sgéal uilig don chliobóg gorm. Ar ndóigh ar sise d'iarr mé ort gan baint don rud nach mbaineann duit." Gabh isteach agus fiafruigh don mhaighistir an leigfidh sé mise
    Máire Nic Floinn
    Dúbinn, Co. Donegal