School: Doobin (roll number 16383)

Dúbinn, Co. Donegal
Máire Nic Fhloinn

1. (continued from previous page)
    ní rabh ceachtar aca sásta dhul. Dubhairt siad uilig acht é féin gur bé an mab ba óige ba lugha a rabh le gnóthadh air san bhaile agus gur b'é a chaitheadh imtheacht. Bhal ar seisean. "Rachaidh muid uilig amárach agus cibé is moille a bheas ag teacht abhaile cead aige-san imeacht. D'aontuigh siad uilig leis sin. Bhí go maith agus ní rabh go holc go dtáinig an trí a chlog lá ar na bhárach agus nuair a tháinig ní rabh a bhaireadh le cuartughadh ag ceachtar aca acht ar shiubhal leo sna mairbh-fháisgidh. Ba mhaith an mhaise don ghasúr a b'óige é. Bhí sé píosa fada roimh an chuid eile go dtáinig sé go gafta na páirce. Chuir sé ar a bhéal agus ar s hrón agus d'imthigh an chuid eile thairis. Ní dhearn sé acht éirigh in a sheasamh agus amharc fa dtaobh de, agus a chúl a thionnodh ar an bheile agus siubhal leis go rabh an abhainn
    Máire Nic Floinn
    Dúbinn, Co. Donegal