School: Scoil an Chlochair, Na Gleanntaí (roll number 10165)

Glenties, Co. Donegal
An tSr. M. Deuglán

1. (continued from previous page)
    These people were playing tricks and witchcraft. A bad end will come to those who deal with the devil. It happened to these people. When the last one of them died he had no one to wake him.
  2. Ins an t-sean an nuair a bhí na Péin-dlighthe i bhfeidhm b’eigean do na daoine Aifreann a léigheamh i n-aiteanna uaigneacha. Tá áit ar a dtugtar Altóir in aice na Gleannta agus bhíodh na daoine ag léigheamh Aifrinn ann. Bhíodh an altóir déanta de chlocha in uaimh. Tá an altóir le féiceál go foill.
    Lá amháin chuala fear cainnt agus chonnaic sé solas ann. Dubhairt sé go racadh sé isteach go bhfeicfeadh sé caidé a bhí ann