School: Doire Luacháin (roll number 10661)

Doire Luacháin, Co. Donegal
Máire Ní Bhaoighill

1. (continued from previous page)
    Cruach Phadraig. “Imthigh anois ná bfhéidir go mbéidhthea mall”, arsa seisean. “Níl aon amhras na go bhfeicidh tú teachtaire ó Dhia annsin. bhí cosa an bhaintreabhaigh gearrtha agus bhí fuil ag teacht asta, acht na dhiaidh sin, dimthigh sí. Nuair a tháinig sí go bun na Cruaiche chuaidh sí ar a dhá glún agus ghlac sé í dhá lá agus dhá oidhche an barr a shroichint.
    Nuair a shuidh sí síos thuic sí na a codhladh. Nuair a mhusgail sí bhí Gráinne Ói ag na taoibh. Shín Gráinne Ói páipeár chuicí agus dubhairt. “Amharc, na hé sin an páipeár ar chuir tú do láimh air nuair a dhíol tú tú fhéin, agus do theaghlach”. Teidhim gur be”, arsa an bhaintreabhach. “Bheirim míle altugadh do Dia go bhfuil me sábhailte”.
    Nuair a tháinig sí abhaile léig an sagart aifreann ins an teach. Chuaidh an bhaintreabhach chuig faoistin. Ghlac sí fhéin agus a seachtar páistí. Sacramaint Chuirp Chríost agus i gcionn leath huaire bhí siad ulig marbh.
    Níl aon amhras nach go déacaidh siad na bflaitheis, agus le cuiduighadh Dé rachaidh sinne go dtí an áit cheadhna.
    Gráinne Ní Bhaoighill do fuair an scéal seo agus a scríobh síos ins an leabhar seo é.
    Gráinne Ní Bhaoighill