School: Doire Luacháin (roll number 10661)

Doire Luacháin, Co. Donegal
Máire Ní Bhaoighill

1. Bhí Muire agus Íosa ag siubhal an bhealaigh mhóir lá amháin. Tháinig siad fhad le teach agus diarr Íosa ar Mhuire dul isteach agus déirce a iarraidh. Chuaidh sí isteach agus diarr gráinín cruithneachta acht diúltuigheadh í. Tháinig sí amach agus dinnis seo do Íosa. Diarr Íosa uirthi dul isteach agus é a iarraidh in ainm Dé. Chuaidh sí isteach arais acht diúlthuigheadh í. Tháinig sí amach agus dinnis seo do Íosa. Diarr Íosa uirthi i mbucáid uisge agus a láimh a chuir isteach agus leig bean an toighe bí seo a dheánamh. Thainig sí amach agus gan acht an méid a bhí greamuighthe do'n láimh léithe.
    Shiubhail siad leo agus nuair a damharc siad thart, bhí sgaifte diabhal ag tarraingt ar an teach a bfág siad. Bhí eagla ar an Mhaighdeán Mhuire. Acht dubhairt Íosa nach dtiocfhadh leis na diabhail buadh a fhaghail uirthí fhad is thug sí deirce ar bith uaithe. Tháinig siad go muileann agus diarr Íosa ar an Maighdeán Mhuire dul isteach agus an grainín cruithneachta a bhí leithe a fhaghail meilte. Chuaidh, agus nuair a chonnaic an gasúr a bhí ag coimhead an mhuilinn an mhéid cruithneachta a bhí leithe thoisigh sé ag gáiridhe agus dubhairt
    Brighid Nic Eitiogán
    Anna Bean Uí Bhreasláin