School: Lochmuice (roll number 16556)

Loch Muc, Co. Donegal
Áine M. Ní Fhuathaigh

1. (continued from previous page)
    agus cuirfidh mise pinghin leat go gcuirfidh mise iad i dtaisce san áit nach dtiocfadh gaoth nó grian ortha. An fhad is bhéas mise ag déanamh sin piocfaidh tusa gráinín tile isteach san mhála fholamh seo." Mar bhí Murchadha Mór amaideach thug sé mála na sughchraobh dó Mhurchadha Bheag agus char chaith sé i bhfad da gcuir i dtaisge. Shuidh sé síos i gcúl claidhe agus roimhe deoch mbomaite bhí a raibh san mhála ithte aige. Bhí sé go díreach ag ith an chinn dheireannaigh nuair a chuir Murchadha Mór a shean-sgairt air ag radh leis go raibh go leor piocaiste aige mar go mbéadh sé am codladhta sul a mbéadh na málaí uilig san bhaile acu.
    Leoga arsa Murchadha Beag ag amharc thart ní bhéidh le déanamh againn acht dul díreach na bhaile nó d'ith mise an méid a thug tusa domh le cois an méid a phioc mé fhéin. Nuair a chualaidh Murchadha Mór seo bhí an fhearg air mar ní rabh aon sughchraobh aige anois i ndiaidh a shaothair is char bhlas sé aon cheann acu. Thosuigh sé ag caoineadh ó thús
    AT2030: The Old Woman and her Pig
    Séamus Ó Cuinn