School: Lochmuice (roll number 16556)

Loch Muc, Co. Donegal
Áine M. Ní Fhuathaigh

1. (no title) (continued)

Ní raibh mé acht sé bliadhna déag d'aois. Bhí mé ag áirneáil oidhche amháin agus bhí beirt ghasúr eile liom.

bosca mór. Fuair mé an bosca mór agus chuir mé gach rud ann.
    Chuaidh mé amach 'na sráide agus fuair mé gasúr beag a tháinig liom go dtí an bád. Bhuail tart annsin mé agus amach liom. Dubhairt sé liom a bheith istigh in am airíst. Nuair a bhí sin ólta tháinig tart airíst orm agus smaointigh mé go bhfuighinn buidéal cúig noggon uisge beatha. Bhí sin ólta agam nuair a bhí mé i nDoire.
    Ar a sé a chlog ar maidin bhí gach duine ag teacht ó'n bhád. Bhí siad ag rádh beatha agus ádh domhsa. Sheasuigh mé fhéin ag an ag an bhosga agus mé ag cruinniughadh ar an fhocal a bhí acu. Nuair a bhí mé ag teacht amach dubhairt mé an rud céadna. Tháinig mé amach acht d'fhág mé an bosca i mo dhiaidh. Tháinig mé 'na bhaile slán go Glaise.
    Máighréad Nic Mheanmain
    An Liuchmhín, Co. Donegal