School: An Ghrafaidh (Graffy) (roll number 10130)

An Ghrafaidh, Co. Donegal
Proinnsias Ua Braonáin

1. (no title)

Seo mar gnidhear an dul sa tír bheir duine leis srangan agus cuireann sé snaom ar ceann do agus fágann sé súl ann leis an ceann eile do'n shrangann dul fríd...

Seo mar gnidhear an dul sa tír bheir duine leis srangan agus cuireann se snaom ar ceann do agus fágann sé súl ann leis an ceann eile do’n shrangann dul fríd Annsin sáigheann sé giota do bhata go maith daingean sa talamh le taobh an phoill agus ceangluigheann sé ceann a tsrangain air. Annsin nuair thig giarrfiadh no coinín agus iad ar rása ní fheiceann siad an tsrangan agus go luath gear agus chuireann siad a geinn isteach sa dul teannan an dul ar an mhuineal agus ní thig leobhtha. Ma bhíonn siad ag iarraid an dul a tarraingt leobhtha ní thig leobhtha fad as tá an bata seo saigthe sa pholl.
    Dómhnall Ua Gallchobhair
    Mín an Ghriobaigh, Co. Donegal