School: An Ghrafaidh (Graffy) (roll number 10130)

An Ghrafaidh, Co. Donegal
Proinnsias Ua Braonáin

1. (continued from previous page)
    ag geaftaí na roilig agus greim aige air an capall chonnaic sé an gadaigh agus shil sé gurbh é taibhse a bhí ann agus d’imthigh sé leis suas un toigh agus d’innis sé an sgéal d’on sean fhear. Dubhairt an t-sean fhear “dá mbeinnse i-ninibh siubhal ní bheadh eagla ar bith orm dul síos acht caitfidh tú me a iomchur sios. D’iomchur an buachall an t-sean fear sios un roillig agus nuair a chonnaic an gadaigh iad shil sé gurb é an fear eile a bhí ann agus an caora leis an dhruim agus dubhairt sé “an bhfuil sí reamhar”. Scannruigh an fear shil sé gurb é féin a bhí i gceist cionn fhios go rabh sé reamhar agus d’imthigh sé leis un a bhaile go gásta agus tháinig leis.
    “Sin deireadh mo sgeal-sa
    AT1791: The Sexton Carries the Parson