School: Na Cruacha (roll number 14879)

Na Cruacha, Co. Donegal
Máire C. Ní Chinnéide

Bhí beirt ghasur ann am amháin agus bhi siad ag dul na scoile. An maighistear a bhí ar an scoil bheirfeadh sé leath-mharbhadh ortha achan lá, agus bhí binn mhór aca le dul thart faoi achan lá ag dul na scoile. Lá amháin bhí siad ag dul thart ag an bhinn agus chonaic siad an teach deas. Bhí fear galanta 'na sheasamh taobh amuigh de. Arsa Seán le Séumus ' tá sin an-chosamhail le maighistear scoile.'
    'Tá', adeir Seumus . ' Is maith liom arsa'n fear gur labhair sibh no ní rabh cead agam-sa labhairt'
    Thoisigh siad ansin agus d'innis siad do caidé mar bhuaileadh maighistear na scoile iad achan lá. Dá dteigheadh sibh isteach liomsa bheirfinn an oiread leighinn i leath-uair dibh agus tá ag an maighistear
    Kilrean, Co. Donegal