School: Na Cruacha (roll number 14879)

Na Cruacha, Co. Donegal
Máire C. Ní Chinnéide

1. (continued from previous page)
    tá sidheoga agus beathaigh fiadhana.Am amháin tá fada ó shin chuala sé a athair mór ag caint ar na beathaigh fiáine sin. Bhí cúpla beathach capaill ag fear amuigh ar féarach cómhgarach ag an loch. Ba ghnáthach leis a ghasúr beag a chur amach go minic go bhfeicfeadh sé an raibh na caiple ann.Lá amháin chuaigh an gasúr amach agus bhí beathach beag rua i measg na gcapall eile. Chuaigh an gasúr ag marcuigheacht air, ach chuaigh an capall caol díreach a fhad leis an loch agus ní raibh ann ach go raibh an gasúr in innibh sleamhnú dá dhroim go dtí go raibh sé thíos faoi'n uisce.Agus nach minic a chuala sé na scéalta fá na sídheógaí atá le feiceáil, agus na bearaid dearga agus na madaí bána!
    Cinnte smaoitighnn sé dá mbeadh áit ar bith in Éirinn ina mbeadh rudaí neamh-shaoghalta go mbeadh siad fán loch uaigneach , scannruighe iar-chúlta sin, Loch Bhéal Séad.
    Kilrean, Co. Donegal
    Peadar Mac Diarmuid