School: Mín an Bhealaigh (roll number 15229)

Mín an Bhealaigh, Co. Donegal
Pádraig Mac Niallghuis

1. (continued from previous page)
    ag shocruigh siad dul isteach faoin droichead le cúpla cluiche a bheith aca. Bhí sé dorcha san áith gidh go rabh an gealach ag soill siughadh, ach go raibh sé tirim agus bhí fasgadh ann.
    Smaoithigh fear aca ann sin go raibh giota coinnle aige in a phóca fa thuairim ordlach ar fad. Fuair sé losán agus les sé an choinneal. Thosuigh siad ag imirt ann sin. Tamall bhéidh fear amháin ag baint agus tamall indiaidh sin bhéidh an bhuaidh ag an fhear eile. Do lean siad mar sin agus níor mhothuigh siad an tam ag dul thart. Ní raibh fear ar bith aca ag imirt mor ba chóir.
    San deireadh mhotuigh siad fuaim daoine ag cainnt agus chualaidh siad glór daoine ag teacht. Chuir siad cluas orra féin agus stad siod. Nuair a chuaidh na daoine thart chuaidh siad amach ar faoin droichead agus thug siad fa dear go raibh an ghrian ag soill suighadh agus na comarsain ag dul chun an aifrinn.
    Chuaidh siad isteach faoín droichead arais leis na cándas a thíghbhail
    Peadar Ua Gallchobhair