School: Mín an Bhealaigh (roll number 15229)

Mín an Bhealaigh, Co. Donegal
Pádraig Mac Niallghuis

thuic sé go dtín talamh agus bhris sé a chos ag an ghlúin.
    Cuireadh fá choinne an doctúra, agus cheangal seisean suas an chos arais agus i gcionn tamaill bhí sé abalta suibhal comh maith ár bith sé ariamh roimhe.
    Lá eile tamall indiaidh sin bhí toga i leic chonaill agus dfág lán cáirte fear an áit seo ag dul fod leis an tógha. Bhí achan rud maith go leor go raibh siad ag teacht abhaile. Is cosamhail go raibh bio tailte le fagháil ag an scoil, agus nuair a bhí siad ag teacht abhaile thuit siad amach.
    Do scannruigh an capall agus ar siabhal leis. Chuaidh rath na cairte suas ar an cloidhe agus thionntugh sé. Do thuic an capall agus uile ar an ród agus bhí Tadg bocht faoín cháirt. Bhí an chos briste arais go direach san aít cheadna. Níor cuireadh fior ar an doctuir an uair seo ar chois ar bith. Dubhairt Tadg nach raibh maith ar bith ann. Dubhairt sé nach rabh an chos cóirighthe mar ba chearc an chead uair nuair a bhris sé arais san áit ceadna.
    Pádraig Ó Baoighill
    Feirmeoir