School: Clochar (roll number 13296)

Inishkeel, Co. Donegal
Seán Mac Giolla Bhríghde

1. (continued from previous page)
    Níl aon lá spesialta leagtha amach chun an turas a dheánain. Ghnidhthear é aon lá ón 29ú Meitheamh go dtí an 12ú Meádhon Fhóghmhar Ghnídhtear an turas costarnóctha.
  2. 1 Teidheann duine ar a ghlúnaibh ag tobar Naomh Conaill ar dtús, deireann sé gníomh Dólais. 7 ar nathair, 7 Sé do bheatha Mhuire, 7 Naomh Muire, & 7 nGlór do Dhia & an chré.
    An aít a sileann an tuisce as an tobar thar an chloch deirtear 2 Sé do bheatha Mhuire & cratheann an Duine ag Deánamh an turas an tuisce air fhein.
    2 Ar do ghlúine ag leabaidh Naomh Conaill deirtear 3 ar náthair, 3 Sé do bheatha Mhuire, 3 glór do Dhia & an chré.
    3 Ag trí charn na gcloch 5 Ar nathair, 5 Sé do bheatha Mhuire & an chré fhad, bhitear ag shiubhal thart ar thrí charn na gcloch trí huaire.
    4 Ag an tobar bheag í nonóir na maighdeana Muire.
    5 our Fathers. 5 Hail Mary’s 5 Glorias & the creed. The pilgrim sprinkles himself with Holy water.
    5 While proceeding to the large stone behind churchyard prayers are said for the suffering souls in Purgatory. In making the circuit of the stone 3 times 5 our Father’s 5 Hail Mary’s 5 Glorias & the Creed is said.
    6 A circuit of the church of St Connell & his cell
    Languages