School: Lougheraherk (roll number 12118)

Loch Dhoire Thoirc, Co. Donegal
Máire Nic Ceannfhaola

1. (continued from previous page)
    do’n pháirc a dtiocfadh leis an capall a chur isteach ann. Dubhairt sí go rabh. D’iarr sé uirthí a dhul leis agus an stábla a thaisbeáint do. Chuaidh. Nuair a chuir sé an capall sa stábla, d’imthigh sé síos ‘na páirce agus d’imthigh an cailín léithe fá na gnoithe fhéin. Nuair a bhí an lá mór thart chuaidh sé go dtí an stábla go bhfuair sé an capall. Nuair a bhí sé ag druid dorais an stábla labhair an guth ar a chúl. Thionntuigh sé thart. Cé bhí ann ach an cailín. D’fhiafruigh sí do caidé mar thaitnigh an lá leis. Dubhairt sé go rabh an lá ar fheabhas. Annsin rinne sí é a comoradh fhad leis an fhairrge. Sheas siad tamall annsin ag cainnt agus ag comhrádh. Dubhairt seisean go rabh sé i n-am aige bheith ag breith as. Chuaidh sé de léim ar dhruim an bheithidhigh, léim an beathadhach amach san fhairrge agus d’imthigh leo ag tarraingt ar an bhaile. Ní a shroic sé an baile, ní rabh an bheirt eile a d’fhág sé in a dhiaidh sa bhaile, ní rabh sin sa tigh. Chuir sé an beathadhach
    Seán Ua Breisleáin
    An Srath Buí, Co. Donegal