School: Lougheraherk (roll number 12118)

Loch Dhoire Thoirc, Co. Donegal
Máire Nic Ceannfhaola

1. (continued from previous page)
    fhichead punta air. Bhí an capall seo an-chríonna. Lá áirighthe, bhí lá spóirt le bheith i bPoinnte Luachrais agus thug sé amach an beathadhach as an stábla agus chuir an diallaid air. Léim sé ar dhruim an bheithidigh agus d’imthigh leo cos i n-áirde ag tarraingt ar an Phoinnte. Nuair a tháinig siad fhad leis an chuan stad siad. D’amharc an beathadhach trasna na fairrge agus leig sé osna as. Thug sé léim amháin isteach san fhairrge agus d’imthigh ar an t-snámh. Snámh an beathadhach leis go dtáinig sé isteach ar an talamh thirin ar an taobh thall de’n chuan. Nuair a tháinig siad i dtír, léim an buachaill anuas de dhruim an bheithidhigh agus shín leo ag tarraingt ar pháirc na h-imeartha ar a bhealach ‘un na páirce casadh cailín óg air a bhí an-chumtha. Chuir sé ceileabhar uirthi agus d’fiafruigh sé díthe cé í fhéin? D’innis sí do gurab í inghean an mhinistir a bhí inntí agus go rabh sí ag dul go toigh na comharsan fá choinne bainne. D’fhiafruigh sé díthe an rabh áit ar bith neas
    Seán Ua Breisleáin
    An Srath Buí, Co. Donegal