School: Sliabh Liag

Mín na bhFiann, Co. Donegal
Caitlín Nic An tSaoir

1. (continued from previous page)
    seisean agus chuaidh leóga go droch-mhisneamhail. Chuaidh sé suas ar a cúlaibh agus d’imtigh siad. Anois bhí a shaith iongantais air na an ait a mbíodh clocha agus carraiceacha garbh bhí beálach deas réidhte.
    Nuair a bhí siad amuigh ag Cámus Binne thosaigh siad ag gabhaíl síos an t-ált agus d’innis an márcach do gur seo an gnoithe a bhí aige leis - an sgian a sháith Eóin i dtaobh a mháthair - mhóire a tharrangt as. Tharrang sé an sgian agus chuaidh an bheirt acú a mhárcuigheacht ar an capall arais gur fhag sé slán follain é ag na dhoras fein arais ar an Dúbhthaigh.
  2. 54. Ní sheasann sac follamh.
    55. Dearbhrathair do'n tsac an mála.