School: Sliabh Liag

Mín na bhFiann, Co. Donegal
Caitlín Nic An tSaoir

1. (continued from previous page)
    oirthí acht Naomh Eóin Baiste. “Tabhair damhsa na trí anam sin atá leat in do ghúna”, ar seisean. “O! maise, ca dtabhairfidh, ar sise, tá sé beag go leór agam fein iad a chongbhailt”.
    D’imtigh sí léithí arais agus cé cásadh oirthí anois acht Rí an Dómhnaigh. “Tabhair damhsa na trí ánam sin atá in dó ghúna”, ar Seisean leithí. “Gheobhaidh Tú fad agus fáilte, ar sise, na sgríste na faoiseamh ar bíth a fuair mise in Ifrionn ba ár an Dómhnach a fuair mé é”.
    Bháiste Rí an Dómhnaigh iad agus cé’r bhiad fein acht Ánam an Sagairt, Ánam a h-Áthardha, agus Ánam a Máthardha. Ba an triúr acú a bhí sí ag congbhailt sa chomhra ríth na bliadhna.
    Comh luath géur agus báisdeadh iad chuaidh siad isteach ‘na Flaithis.
    Caitlín Nic a' t Saoir