School: An Charraig (roll number 13946)

An Charraig, Co. Donegal
S. Ó Beirn

1. Tá fhios againn uilig gur rugadh Íosa Críste i stabla lom fhuar. Ní rabh giollaí nagárdaí le aire a thabhairt dó. Ní rabh Aige ach A mháthair le É a cosaint 'sa chumhdach. B'fheárr A Mháthair le aire a thabhairt dó na gárdaí na saighdiúirí an domhan. Bhí náimhde ag an leanbh óg sa tír a rugadh É. Loruat a t-ainm a bhí ar an rí a bhí mar taoiseach ar na daoine a bhí na náimhde aige. La amháin d'oduigh sé dó a chuid saighdiúirí dhul go Beithlem agus an rí óg i Íosa Críost a thabhairt amach agus a mharbhughadh. Ní rabh na
    S. Ó Beirn
    Múinteoir