School: Teileann

Teileann, Co. Donegal
Leon Ó Baoighill

1. I
    Maidín fhoghmhair is mo thriall go fochair cé thárla sa ród orm ach scór mo chroidhe ba deirge a gruaidhe nó na rósaí is ba binne go mór i na na ceoltaí sidhe
    II
    Mheall mé liom í go bruach na bóinne agus gealladh an pósta go dtug mé dí sé dubhairt sí "stad is nach stroí mo chlóca tá pairt de do noísin ag bean a' toigé."
    III
    Tá tú in-amhrás go bfhuil tú pósta 's gur [?] óg [?] thug cion dá mhnaoi dá dugtheá liom-sa ins an tír ar coír duit cheannochainn seomra duit ar bheagan cíos"
    IV
    "Chuirfinn hata árd ort de fhaisiún ró-dheas hata clóca agus gúna [?] soileár draem den bhrandaí ro-dheas agus babaí ró-dheas ag siubhál a' toigé"
    Níl sé seal seachtmhainí a bhí mé i bhfochar agus tá doilgis mór orm dul orm arís tá mo [?] i bhfearg mór liom agus ní bhfuair cágas ó mo cháirde gaoil
    Seaghan Mac m Briartaigh
    Feirmeoir