School: Mucros (roll number 5364)

Mucros, Co. Donegal
Aodh Ua hEigeartaigh

1. Míceal Cordáin:
    Lá amhain bhí Míceal shíos i Róisí na gCeall. Cuaidh sé isteach i dteach gallda a’s bheannuigh sé i mbearla do’n mhnaoi. Bheannuigh sí do agus ba h-é an céad ceist a cur sí air. “Hev ye iny cure for the toothick”. A hev” arsa Micheál agus thosuigh sé. “A chailleach mór Gallda na ghéill ariamh do Muire, fadiseamh nar fhaghaidh tú go dteighidh tú ar mire”. “Good yourself, Micheál”, arsa sise agus thug sí déirce maith dó.
    Nuair a bhí sé ag dul síos an casán bhí sí ag sgairtigh leis. “’Am gettin better” An cheád lá eile a thainig sé thart thug sí sgilling dó.
    Languages
    Brígid Ní Bheirn