School: Mucros (roll number 5364)

Mucros, Co. Donegal
Aodh Ua hEigeartaigh

1. Órtha A’ Sgabaill.
    Deireadh an sagart an phaidir seo nuair a bhíodh sé ag beannughadh sgabaill.
    An gcluin tú mé a lucht na sgabaill na bhígidh failligheach ann mhur gcás. Is mairg a bheadh gan caraidh as mé in mo luighe ar leabaidh an bháis. A dhuine bhoicht gan céill na deán bréag le Mhuire Na h-ith feól Céadaoimhe agus ná héagchaoin do thinneas. Umhluigh don Cléir agus dó na cúig féilte Muire. Glac Cumaoineacha dílse Dé agus béidh tú ar féasta gcros na n-aingeal. Bhí Muire agus an mac ag siubhal amuigh sa lá agus casadh dóbhtha pearsa de dhuine naomhtha sa ród. Sgaball bhréagh de na bhrainnse óir. Níl aon duine a chaithfeas mo chulaith mar is coir nach mbéidh séala ar a anam ins an ghlór. A Maighdeán mhortamhail, glormhar, beannuighthe, is tú mo lón, no stór, a’s mo thaisgidh : is tú an réalt eólais a bíonns romham ar an bhealach ag deánamh domhsa an t-eólas nuair a bhíos an tór ar an pheacach.
    A Bhánríoghan na bflaithis, as a Athar na Trócaire is leat a ghnídhim mo chasaoid ar maidhín as tráthnóna: Mo shabháil ar na peacaidh agus mo chur ar an eólas go pobal na
    Brigid Ní Bheirn
    Unknown