School: Mucros (roll number 5364)

Mucros, Co. Donegal
Aodh Ua hEigeartaigh

1. An t-Ór atá Curtha ag Dún Uladh.
    Is iomdha uair a chuala mé go raibh ór i bhfolach i nDún Uladh – Ait ata suidhte ag Bun an Chaisil – Baile Fearainn i bparraiste Chill Chartha. –ar an bhruach thuaidh de Chuan Tamhnaigh.
    Tá cnocaín bheag ann agus ar bharr an chnocaín bhig seo tá giota talaimh agus claidhe chruinn thart air. Tá móran díobhtha seo thart f’an chósta agus deirtear gurbh iad na céad daoine a thainig go h-Éirinn a rinne iad. Bhíodh na dreamanna ag troid le chéile i bhfad ó shoin agus ghnídheadh siad dúin leo fhéin a shabhail.
    Chreid muinntir an Chaisil go raibh ór curtha ins an t-sean rath seo agus ins an bhliadhan 1916 chuaidh dream díobhtha a’ thochailt ann.
    Séamus Mac
    Unknown