School: Straleel (roll number 16033)

Srath Laoill, Co. Donegal
Brian Ó Breisleáin

1. Deirtear go bhfuil leigheas ins an cul faich do’n bruitheanach. Bruitéar é agus bheirtear an sugh le n-ól do’n te a bhios an bruiteanach air.
    Deirtear go bhfuil leigheas ins copoigh do’n chasuctach. Baintear an rós agus bruitéar é agus beirtear an sugh le n-ól do’n re a bhios an casucthac air.
    Deirtear go bhfuil leigheas ins an aitineach do’n chasuchtach fosta. Bruitear bárr an aiteannaigh agus bheirtear an sugh le h-ól do’n te a bhios an casuchtach air.
    Deirtear go bhfuil leigheas ins an bachran ag glanadh na fola. Bruitéar é agus bheirtear an sugh le h-ól do’n (te a) duine.
    Toireasa Nic Amhlaoibh
    An Bogach, Co. Donegal