School: Straleel (roll number 16033)

Srath Laoill, Co. Donegal
Brian Ó Breisleáin

1. Fad ó shoin ní bhiodh solus ar bith ag cuid de na daoine. Ní bhiod aca acht solus na teineadh agus bhiod coinnle feag ag cuid aca. Ins an chuid is mo de na toighthe ní bhiodh gloine ar bith ins na fuinnéogai ní bhiodh ionnta acht puinean cochan.
    Bhiodh na cearca astoigh ins na toighthe an uile oidhche shuas ar an earraigh a bhiodh siad. Bhiodh an chistineach idir an dá sheomra i gcuid de na toighthe agus sa chuid eile ní bhiodh ann acht seomra amháin agus an cistineach. Ní bhiodh acht doras amháin ar an eile theach. Is cochan an cumhdac a cuireadh siad ar na toighthe. Cuid de na daoine nach rabh cochan ar bith aca feaga a cuireadh siad ortha.
        1. buildings
    Toireasa Nic Amhlaoibh