School: Straleel (roll number 16033)

Srath Laoill, Co. Donegal
Brian Ó Breisleáin

1. Bhí Fionn Mac Cumhall ag siubhal amuigh lá amháin agus thainig gasúr beag fhad leis agus dubhairt sé leis go rabh gnoithe ag Rí na Sasana leis ar uair an mheadhon lae i n-oithir. Dubhairt Fionn leis gur b’olc a bhí sin ag foirstin dó-san nó go rabh a chuid fear scaptha fríd Éireann agus nach fear amháin aca aige anois.
    D’imthigh Fionn leis annsin agus é go buaideartha agus ins an deireadh casadh fear air. D’riosruigh sé do Fionn an dtabhairfeadh sé leis é. D’frosruigh Fionn dó caidé an t-ainm a bhí air agus ann sin dubhairt an fear beag gur Fead Mac Fead an t-ainm a bhí air. Annsin d’fiosruigh Fionn dó caidé an
    AT0513: The Extraordinary Companions
    Mairead Nic Amhlaoibh