School: Sealbhuidhe (roll number 16045)

Shalwy, Co. Donegal
Pádraig M. Mac Seághain

1. (continued from previous page)
    deireadh gur léim sgaifte gaduidhe amach ar na crann agus rith indiaidh an trucaill. Sa deireadh tháinig siad suas leis an trucall agus ní raibh duinne ar bith le (feiceacáil) feiceáil acu acht chualaidh siad an glór beag [?]real a rabh na focla céadna.
    “Siubhail leat ar sin”
    “Siubhail leat ar sin”.
    Lean siad an trucall go dtí go dtáinig raibh fhad leis an t-athair. Annsin chuaidh na gaduidhe i bhfolach i gcúl an trucaill. Nuair a tháinig an capall suas go dtí an t-athair stad sé. Tóg an t-athair Tomás amach ar chluais an chapaill agus d’fhág síos ar an talamh le. Tháinig na gaduidhe amach as cúl an trucaill nuair a chonnaic siad seo agus dubhairt go mbéadh an gasúr beag sin an uaireadach aca ar fad nó go dtéigeadh sé isteach ar an poll eochrach agus go bhfosgladh sé an dorás ar an taobh astoigh daobhtha.
    Annsin dubhairt siad go dtabhairfeadh siad cúig míle punta dó ar Tomás na h-ordhaige. Níor mhaith leis an t-athair seo a deánamh acht bhí an t-airgead mór agus ba é an deireadh a bhí air go dtearn sé margadh agus d’imthigh na gaduidhe agus Tomás leo
    AT0700: Tom Thumb
    Seaghan Iosep Mac Seagháin