School: Sealbhuidhe (roll number 16045)

Shalwy, Co. Donegal
Pádraig M. Mac Seághain

1. Scéal (continued)

Bhí teach mór ins na Cealla Beaga aon uair amháin agus bhí taidhbhse le feiceáil ann gach oidhche agus ní fhanochadh duine ar bith ann.

(continued from previous page)
    tríomhadh fear aníos, thug siad amach liathróid mór agus thoisigh siad ag imirt agus nuair a bhí siad ag imirt ar feadh tamall d’iarr siad ar an fhear a bhí ag coimhead chuidigh leo agus do chuidigh. Dimir siad leo ar feadh an oidhche no go rabh speirthí an lae ann agus annsin d’imthigh an solus agus an teine agus sa bhomaite nocht an ghrian aníos as an fhairrge d’imthigh na fir mar tháinig siad. Chuaidh síos arais fríd an t-urlár.
    Suidh an fear san áit a rabh sé ar feadh tamall go bhfeicfeadh sé caidé bhí le theacht. I gcionn tamall tháinig an chéad fhear aníos arais agus ar seisean “is mé an fear a bhí na chomhnuidhe ins an teach seo, agus is iad seo mó dhá mhach” agus dá dtéightes thart an duthaigh uilig agus mó chuid féacha uilig a dhíol thiocfadh linne a ghabháil fé chomhnuidhe agus ní bhéidh sinn le feiceáil ó seo amach acht muna ndíolfadh tú é béidh mé féin agus mó dhá mhac le feiceáil annseo go deo. Annsin d’imthigh siad agus chuaidh an fear thart ó theach go teach no gur dhíol sé na féacha agus ón lá sin ní ba mhó ní rabh taidhbhse ar bith ins an teach sin.
    Annsin chuaidh an fear abhaile agus pósadh é agus an cailín saidhbhir.
    AT0326: The Youth Who Wanted to Learn What Fear Is