School: Learga na Saorthach (roll number 14888)

Learga na Saorthach, Co. Donegal
Cathal Mac Suibhne

1. (continued from previous page)
    amháin de agus gan tuighe ar bith ar an taobh eile. Chuir seo ionganta[s] ar Ó Domhnaill agus dubhairt sé leis an ghiomanach go rachadh siad síos go bhfeicfheadh siad goidé'n cosamhlacht a bhí air. Tháinig siad anuas fhad leis an teach, agus fuair siad amach go rabh sé cosamhail le teach ar bith eil[e.]
    Dubhairt Ó Domhnaill leis an cháilin caidé'n fath gur dhubhairt sí go rabh tuighe ar taoibh amháin de, agus gan ar an taobh eile. Dubhairt an cailí[n] go raibh tuighe ar an taobh amuigh de agus gan tuighe ar bhith ar an taobh istoigh de. Thaiteann a clisteacht go mór leis agus dubhairt sé na raibh airgead ar bith leis acht an chéad uair eile a tcífeadh sé í go dtabharfhadh sé prionntanas duithe. Chua[idh] siad amach ar an doras a tháinig siad isteach air agus chuaidh an cailín amach ar an chúl doras
    Bríghid Nic Niallghuis
    Abhainn tSeiscinne, Co. Donegal