School: Learga na Saorthach (roll number 14888)

Learga na Saorthach, Co. Donegal
Cathal Mac Suibhne

1. (continued from previous page)
    imtheacht dubhairt sé, "Nimh an pholladóra ar a t-snataid agus fuacht an tonnadóra ar an táilliúir." Ón lá sin go dtí an lá indiu bíonn an táilliúir i gcomnuidhe dhá fhleachadh, agus má sháitheann sé an t-snathad in a mhéar tá sé cinnte líonadh le sileadh, agus is cuma caidé'n poll a dheánas an greúsaidhe ar fhéin leis an mheannuidhe, níl ann na go mothuigheann sé é.
  2. Ó Domhnaill agus an Cailín.
    Bhí sé fhéin agus a ghiomanach amuigh lá amháin ag seilg, agus casadh cailín daobhtha ar thaoibh an chnuic. D'fiafruigh siad duithe goidé'n seort tuighe é sin thíos na rabh tuighe air. Dubhairt sí go rabh tuighe ar taoibh