School: Learga na Saorthach (roll number 14888)

Learga na Saorthach, Co. Donegal
Cathal Mac Suibhne

1. (continued from previous page)
    cois na teineadh, agus an sgian sáithte ina láimh. Nuair a chuaidh Neidí isteach dubhairt sí: "Tá tú agam anois". "Níl" arsa Neidí "go ngealfaidh tú domh nach ndéanfaidh tú aon dath ar mó mhac nó orm fhéin ar thalamh nó ar fairrge níos mó". "Gheobhaidh tú an geal sin" arsa sise. Annsin tharraing Neidí amach an sgian, agus bhí sé isteach go Bifean leis an oidhche sin.
  2. An gasúr agus an Sagart.
    Bhí Sagart ann aon uair amháin, agus nuair a bhí sé ag léigheamh an Aifrinn sé an seanmóir a rinne sé no, duine ar bith a siubhailfeadh díreach abhaile ar an bhealach-mhór, go rachadh an duine sin na Flaithis. Tháinig an gasúr amach ar an doras agus shiubhail sé díreach fríd crainn agus dreasogaí, go dtáinig sé