School: Learga na Saorthach (roll number 14888)

Learga na Saorthach, Co. Donegal
Cathal Mac Suibhne

1. (continued from previous page)
    saor-cloiche é a mhusgladh dá gcodlochadh sé, agus muna dtiocfadh leis é a fhágháil musgailte corran dearg a chur isteach ina bhéal. Rinne an fear mar h-iarradh air. Chuir sé an iarrain dearg isteach i mbéal Oisín.
    Nuair a chuir sé isteach é mhusgail Óisin, agus théich sé abhaile.
  2. An Bhean agus a mac.
    Bhí bean agus a mac ann aon uair amháin. Shíl an bhean an uile oidhche go rabh taibhse sá teach. Lá amháin bí bean-siubhail ag gabháil thart, agus tháinig sí go dtí an teach seo ag iarraidh loistín.
    Dubhairt an bhean nach raibh áit ar bith aicí duithe muna suidhfeadh sí ag an teinidh. Dhubhairt an bean-siubhail go ndeánfadh sí sin. Chuaidh siad uilig a
    Bríghid Ní Chuinnea
    Mín an Chearrbhaigh, Co. Donegal