School: Learga na Saorthach (roll number 14888)

Learga na Saorthach, Co. Donegal
Cathal Mac Suibhne

1. (continued from previous page)
    d'imthigh. Lean sé leis mar seo go rabh an Rígh tuirseach leis. Annsin sgairt sé amach: "Cá h-uair a bhéas deireadh leis na cuileogaí seo"? "Ó" arsa an óig-fhear "tá na mílte, agus na mílte gráin san sgioboil go fóill." Thuig an Rígh annsin nach mbéadh deireadh leis an sgéal go bráthach, agus béigean dó a ingean a thabhairt do'n óig-fhear mar gheall sé.
  2. Fear a bhí ann fad ó shoin.
    Bhí fear ann fad ó shoin, agus bhí mórán talaimh aige. Bhí lanamhain bhocht ann fósta agus ní rabh talamh ar bith aca. D'imtigh sé agus thug sé giota talamh, agus áit toighe daobhtha
    Bhí cupla gasraidhe san teach seo, agus thug an fear saidhbhear duine aca do'n bhean bocht seo chun go dtógfadh sí é
    Bríghid Ní Chuinnea
    Mín an Chearrbhaigh, Co. Donegal