School: Learga na Saorthach (roll number 14888)

Learga na Saorthach, Co. Donegal
Cathal Mac Suibhne

1. (continued from previous page)
    ag gáiridhe, agus dubhairt sí: "Tá tú gabtha an iarraidh seo ar scór [?] ar bith". Acht dubhairt Eadhmonn nach rabh go dtabhairfeadh sí geallstan dó-san nach ndéanfadh sí aon dath airsean nó ar a mhac, ar thalamh nó ar fairrge. Thug sí an geallstan sin dó.
    Annsin tharraing Eadhmonn an sgian Chuaidh sé abhaile, agus ní dheárnadh aon dath air fhéin nó ar a mhac go bhfuair sé bás.
  2. An gasúr a bhí ag goid.
    Bhí gasúr beag ann aon uair amháin, agus bhí sé i gcomnuidhe ag goid. Oidhche amháin tháinig sé abhaile, agus bhí snathadh mór goidhte aige. "Tá sin maith" arsa an mhátháir.
    An chéad oidhche eile a tháinig sé
    Bríghid Ní Chuinne