School: Learga na Saorthach (roll number 14888)

Learga na Saorthach, Co. Donegal
Cathal Mac Suibhne

1. (continued from previous page)
    é" arsa an cat. "Íosfhaidh míse é" arsa an madadh. "D'íosfhadh sibh é dá bhfagadh sibh é. Dheamhan dáth a rinne sibh de, agus bíodh sibh bhur dtrosgadh anois". D'ith sí fhéin agus a clann é agus bhí cíos milis acu.
  2. Michéal Ruadh.
    Bhí fear ar an bhaile sagainne da dtugtaoi Michéal Ruadh air. Bhí teach beag cinn tuighe aige, ar fhód an bhealaigh mhóir, agus bhí an donas air le séideadh anuas agus le deora anuas. Lá amháin bhí Michéal Ruadh ar an aonach, agus casadh duine da chuid daoine muinnteardha air nach bhfacaidh sé le tamall fada roimhe sin. "A Mhiceáil na gcarad" arsa an duine muinnteardha. "Caidé más tá an saoghal ag éirghe leat mar seo?"
    "O! go díreach go leath mheasardha" arsa Michéal. "Tá mé briste bruíghthe tuirseach
    Róise Ní Aodhaghain