School: Cineal Conaill (roll number 15271)

Garvagh, Co. Donegal
Antoin Ó Dochartaigh

1. Cuirimis sinn fhéin i bhfiadnaise Dé , a Dhia adhraim creidim, a Dhia , go bhfuil tú annsin i láthair ag éisteacht liom ar an uile smaointe ,adhraim, ónoraim agus aidighim gur tú m'árd tighearna. Umhluighim faoi do smhacht de bhrigh go bhfuil tú ro mhaith agus ro-gheanamhail agus nach bhfuil aon pheacadh taitneamh ach i do láthair, tá rún agus le congnamh do naomh ghrásta mo beatha a leasgú ó seo suas.
    Tá mé ag iarraidh mathamhnas is pardún or le croidhe umhal ins na peacaidh a rinne mé insiú, le mo choir féin agus le mo ro-chóir fhéin le mo shabhail ar an aidhbhiseóir.
  2. Faoisidín an Chloiginn
    Bhí diúlach óg ag dul a bhealaigh agus bhuail sé a chos ar chloigeann. Labhair an cloigeann leis- "Bliadáin as
    fia go Domhnach seo chugainn, a sgar an t-anam ó'n cholam chille. Tá mé annseo ó shoin agus mó aghaidh ar fhearthain agus an ghaoith. Nuair a bhí mé ar an t-saoghal aeo ag dul an Aifrinn ar mo "Cheasóg" óg ní ar oibre acha Dé bhí mé ag smaoituigheadh ach mo aghaidh ar ghach aoise agus Corp Críost os mo choinne. Bhí mé sannrach síul-radh-arcach-ró eagarthach ar mo chómursán, fios an difir agam anois atá mé a iocadh".
    Maighread Ní Mhairtín
    Tawnaghgorm, Co. Donegal