School: Cineal Conaill (roll number 15271)

Garvagh, Co. Donegal
Antoin Ó Dochartaigh

1. (continued from previous page)
    strainsear annsin agus a chuid gleasaí leis. Chuaidh bean aca ionnsann agus d'iarr a 2/6 air. Sé an freag air a tug sé uirthi ceann a ceanna indiú agus gurbh ann a bheadh an tás uilig. Sul ar mothuigh sé thog bean aca bacan cloc agus thusaigh air. O'fhear do dhá péire bonn no trí péire uachtar.
    Is giorrá cabhair de ná an doras. Ce thainic abhaile as an oilean Úr acht Eilis Dhomhnaill Áig agus thug sí £20 do'n dearthair Domhnaill. D'innis Domhnaill do Roise é a dheirbhshúir agus d'innis Roise do Mháire beag ar cleamhais é. Roimhe seachtmhain bhí Roise agus Domhnall agus an seactar aca pósta Domhnall Óg an fear deireannach.
    An mhaidin a thug sé na bhaile a bhrideógh, cas a deirbsiúr an tairseach an doras. In áit fáilte a cur romh sé an rud a mhionnuigh sí comh dubh is
    Máighréad Ní Mháírtín
    Goladoo, Co. Donegal