School: Naul (roll number 1170)

Naul, Co. Dublin
C. Mac Fhíonntaigh

1. Laoi na mbuiaidheann
    Nuair a bhéidhfí i n eibheann nó ag súil le fios a fhaghail deairfidhe an laoi seo. Cuir i gcás go raibh na buanaidh in Alban agus go bhfuair duine aca cunntas go raibh duine éigin sa baile i gcontabhairt báis deairfeadh duine eigin annsin é go bfeicfidhe goidí má rachad sé leis an duine tinn.
    Cathal Mac Fhíonntaigh
    Neans Ní Chealachain
    74
    Tawnaghgorm, Co. Donegal
  2. Cuir ort Stoca , annsin stoca eile, annsin bróg agus an bhróg eile, annsin ceangail iad. Má cearglann tú bróg amhaín agus an chos eile tarnocht béidh mallacht Colmcille ort.
    Nuair táthar ag gearradh móna fágtar staigre ag ceann an bachta nuair a bhí Colmcille ag teichead o'n namhaid tharla é in urlár bachta agus gan bealach éalóidh aige .
    Tá a lan rudaí eile crosta in ainm Colmcille.
    Na caith amach uisce ar an fhéar ar an doras cúl , sin an ait a mbíonn a bhféastaí ag na daoine beaga.