School: Naul (roll number 1170)

Naul, Co. Dublin
C. Mac Fhíonntaigh

1. An páisde a bhfuil an aicid seo air. Cuirtear trí huaire iar an druim agus faoi bholg asail í in ainm an Athar agus an Mhic agus an Spiorad Naoimh. Amen.
  2. Ar maidín lá bealtaine tabhair leat leanbh go dtí an áit a bhfuil slatacha saileóige ag fas. Scoilt saileóg le d'ordóg agus tarraing ón a chéile í ionnus go dtig leat an leanbh agus a aghaidh soir a chur fríd trí huaire ar éirigh na gréine"in ainm and Athar agus an Mhic agus an Spioraid naomh. Annsin ceangaltar an saileóg le snáth dearg agus de réir mar ghreamochas an scoilt sa chrann arais léigheasfaidh an leanbh.
    Cathal Mac Fhíonntaigh
    Neans Ní Chealachain
    74
    Tawnaghgorm, Co. Donegal
  3. Tá a lán orthaí ann "ortha an déididh" ortha an leonadh, ortha an tromluighe, ortha na fola, ortha an doighte, ortha na péiste, ortha na breoite eachra, ortha na fiabrais, ortha an tinnis, ortha an ruad, ortha an tactha, ortha ar dogadh bhui?, ortha an bhuile ceangail, ortha an dul amudha. Seo cuid acas:-