School: Cill Bhriain, Béal na Molt (roll number 11890)

Kilbryan Lower, Co. Waterford
Tomás de Bhál

1. (continued from previous page)
    bocht. Nuair do chonaic an bhean an obair a bhí ar siúl aige tháinigh eagla ar a chroí go marbhóchadh sé ceann des na páistí. Bhí sé ina aigne go dtabharfadh sé droch-shampla dos na páistí leis.
    Ghlaoidh sí ar Stíofán. Sin é an fear a bhí aici mar céile an chéad uair. Bhí fhios ag Stíofán go raibh an bhean i gcruachás. Thánaigh sé ón reilg i gCnoc Buidhe agus suas go dtí an tig leis.Bhí an tarna fear ag imeacht ach bhuail Stíofán leis. Nuair do chonaic sé Stíofán rith sé iseach go dtí an tigh arís ach bhí Stíofán ar a shálaibh.
    Chuaidh an beirt aca síos sa seomra agus caith Stíofán an fear eile isteach sa leaba. Do labhair Stíofán leis ansan "Ná déan díoghbháilar na páistí arís ná ar an mhnaoí bocht nó chuimhneocaidh tú an lá" ar sé. Ní raibh fear a bhí comh cneasta lei an bhfear sin ón uair sin amach.
    Máire de Bál
    Ballynakill, Co. Waterford