School: Clochar na Toirbhirte, Dúngarbhán (roll number 12087)

Dungarvan, Co. Waterford
An tSr. Proinseas

1. Caointe agus Seanamhráin

Bhí fear ag dul go dtí Cluain Meala lá agus é ag cuimhneaimh ar

Bhí fear ag dul go dtí Cluain Meala lá agus é ag cuimhneaimh ar a mhnaoi a bhí af fághailt báis sa bhaile. Nuair a bhí seisean ar an mbóthar fuair an bhean bás agus tháinigh a sprid ós a chomhair amach agus é in aice le Cluain Meala. Níor aithnigh an fear ar aon chor í, ach labhair sé go séimh léi. Cheistigh sise é i dtaobh a mhná agus chuir sí in úil dó go mbudh éasga dó bean eile d'fhághail dá ghfuigheadh a chéad bhean-chéile bás. Níor aontuigh an fear léi, pé scéal é, agus ar sí "Is maith duit go ndubhairt tú é sin" agus d'imigh sí. Is annsan a thuig sé gurbhí an bhean chéile
      1. poetry
    Máire Ní Chárthaigh